Sestavine za potico:

200g ajdove moke

350g bele moke (lahko brezglutenska)

2 JŽ neoluščenih konopljinih semen, drobno mletih

2 dl rastlinskega (ali navadnega) mleka za poparit ajdovo moko

2 rumenjaka (ali laneno seme)

3 JŽ rastlinske smetane (ali navadne)

Šcep soli

1 JŽ sladkorja

Limonina lupinica

1 dl rastlinskega (ali navadnega) mleka za kvasni nastavek

1 kocka kvasa

Sestavine za nadev:

250g mletih orehov

150g oluščenih konopljinih semen

250g razkoščičenih, namočenih datljev

200g rastlinske smetane (ali navadne)

1,5 – 2 dl rastlinskega mleka (ali navadnega)

Priprava:

Zamesimo voljno kvašeno testo, ki ga pustimo na toplem, da kvasovke opravijo

svoje delo. Volumen se mora podvojiti. Datljne zblendamo s smetano in mlekom,

ter prelijemo orehe in konopljina semena. Po okusu dodamo vanilijo, cimet, …

Testo razvaljamo, namažemo z nadevom, trdo zavijemo in damo v pekač ali

model, ki smo ga predhodno namazali z maščobo in posuli z drobtinicami.

Potico prepikamo in pustimo vzhajati pol ure. Pečemo v predhodno ogreti pečici.

Dober tek!