Cmoki s konopljinimi semeni

Cmoke in njoke delajte iz ostankov. Ko vam ostane malo kuhanega krompirja, mu dodate pečeno bučo, ki jo pretlačite (namesto buče lahko uporabite kuhan / pečen sladki krompir ali kuhano polento).

Sestavine:
✓ kuhan krompir
✓ pečena buča
✓ jajce
VitaHemp bio oluščena semena (lahko tudi zmleta neoluščena)
✓ brezglutenska, ajdova ali kostanjeva moka
✓ sol

Priprava:
Ostanke stresete v skledo, dodate jajce, konopljina oluščena semena in moko. Lahko se poigrate in dodate mleta neoluščena semena, če želite več vlaknin. Testo zamesite z brezglutensko, ajdovo ali kostanjevo moko, kar je pri roki. Paziti morate, da je masa dovolj slana in da se dajo oblikovati cmočki ali njoki.

DOBER TEK!

Recept Daje Šetinc

Foto: Taja Kaluža