Špargleva juha s konopljinim oljem in semeni

Sestavine za 4 porcije:
✓ 400 g špargljev
✓ 1 majhna čebula
✓ 1 strok česna
✓ 1 žlica olivnega olja
✓ 2 žlici kisle smetane (lahko tudi sojinega ali kokosovega jagurta)
✓ 2 manjša krompirja
✓ 2 žlici VitaHemp BIO oluščenih konopljinih semen
✓ nekaj kapljic VitaHemp BIO konopljinega olja
✓ ščepec soli in popra

Priprava:
Krompir olupite in narežete na majhne kocke. Špargljem odlomite spodnje »olesenele« dele in jih skuhate v vodi za jušno osnovo, ostale šparglje in krompir pa podušite na drobno nasekljani čebuli in česnu. Nato podušeno zelenjavo zalijete s pripravljeno jušno osnovo, malo pokuhate in s paličnim mešalnikom zmiksate v gladko juho. Dodate začimbe in stepeno kislo smetano. Premešate, še malo pokuhate in servirate z nekaj kapljicami konopljinega olja in oluščenimi konopljinimi semeni.

DOBER TEK!

Fotografija je simbolična.
Foto: Meghan Izaguirre